Talpmasszázs

Reflexzóna masszázs (talpmasszázs) hatásmechanizmusa

A reflexzóna masszázs úgy működik, hogy a reflexológia energetikai- és szabályozó rendszere által a kéz, láb, stb. reflexzónáin keresztül befolyásolni tudjuk a szervek nem megfelelő működését.

A különböző masszázstechnikákkal egy alulműködő szervet tonizálhatunk, – erőteljesebb működésre ösztönözhetünk – míg egy másik technikával pedig egy túlműködő szervet szedálhatunk, visszafoghatjuk a működését.

A reflexzóna fogalma

A reflexzóna elnevezés a manuális terápiában már régóta használatos, többnyire különböző idegi reflexekkel kapcsolatban.

Amikor a kéz, láb, írisz, has fül, stb. reflexzónáiról beszélünk, a reflex szót nem közvetlenül az idegrendszerre vonatkoztatjuk, hanem a következő két módon értelmezzük:

1. Az összkép (fej-törzs-végtagok) reflexiója, azaz tükröződése, kivetülése egy kisebb felületre, pl. a kézre, lábra vagy fejre.

2. A kéz, láb, stb egyes részeinek megnevezése, amelyeknek empírikusan bizonyított közvetlen energetikai kapcsolatuk van a test bizonyos szerveivel.

Itt tehát sem idegi reflexkapcsolatokról, – mint pl.a Head-Mackenzie féle idegkapcsolatoknál – sem energiapályákról – mint pl. az akupunktúrában – nincs szó. Ezeknek a reflexológia által használt rendszereknek megvan a saját ellátó hálózatuk és szabályozó rendszerük, amelyeket azonban sajnos még nem kutattak és térképeztek fel.

Mikor alkalmazható a reflexzóna masszázs (talpmasszázs)?

A reflexológiai eljárásokat olyan betegségek, állapotok esetén alkalmazhatjuk, melyeknél a reflexológia fent említett sajátos szabályozó rendszere működik.

Ez azt jelenti, hogy a degeneratív betegségek utolsó stádiumának kivételével – ahol a szervezet saját szabályozó rendszere már nem működik – tulajdonképpen szinte minden esetben eredményesen alkalmazható.

Mégis van azonban ezen kívül néhány eset, amikor nem javasolt a reflexológiai kezelés:

– fertőzéssel és magas lázzal járó betegségek
– véna- és nyirokrendszer heveny gyulladásai
– csak műtéttel gyógyítható betegségek (kiegészítésként sok esetben itt is használhatjuk)
– üszkösödés, ill. nagy felületű gombásodás a lábon
– veszélyeztetett terhesség (óvatossággal és nagy hozzáértéssel itt is alkalmazható)

A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy még súlyos ill.nagyon súlyos betegségek esetén is – pl. Bechterew kór, S.M., Parkinson kór, daganatos betegségek, ill. bénulások – sokszor számos melléktünet enyhíthető vagy teljesen megszüntethető a reflexológiai kezelésekkel. Pl. – javítható a kiválasztó- ill. emésztő szervek működése, – javítható a hólyag-,ill. a végbél záróizmának működése, – a fájdalmak még a rák végső stádiumában is enyhíthetők.

 Tisztelt Hock Úr! Talán emlékszik rám, pikkelysömörrel jártam Önhöz. A több hónapos, többféle kezelésből álló kúra végére majdnem teljesen elmúltak a kiütéseim, pedig gyerekkoromtól szenvedek vele. Köszönöm a segítségét! A javaslatait igyekszem betartani. 

(a páciens akupresszúra, reflexzóna masszázs és gyógynövény terápiás kezelést, valamint a táplálkozásra vonatkozó tanácsokat kapott )

Reflexzóna masszázs menete

Első alkalommal a reflexológus állapotfelmérést végez. Ez az összes reflexzóna végigtapogatásából, valamint egy részletes kikérdezésből áll.

A reflexzónákat végigtapogatva a reflexológus megtalálja az adott személy zónáiban található elváltozásokat, lerakódásokat, majd pedig a kikérdezés eredményeivel összevetve feljegyzi ezeket egy térképre. Ez a térkép a test összes reflexzónáját tartalmazza és a továbbiakban e bejelölések alapján folyik a kezelés. A szükséges kezelések száma és sűrűsége nagymértékben függ az adott betegség fennállásának idejétől, a beteg testi-lelki állapotától, ill. a kezelésekre való reakcióképességétől.

A konkrét gyógyításon túl a reflexológia használható még:

  • kizárólag állapotfelmérésre megelőzés céljából, (mivel ezzel a módszerrel már akkor felfedezhető egy szerv, vagy szervrendszer legyengülése, amikor az orvosi vizsgálatok még nem mutatnak kóros elváltozást)
  • kúra utáni folyamatos karbantartásra.
  • A reflexológia ugyan egyedül is hatásos, de a gyógyulás hamarabb bekövetkezik hatermészetes gyógymódokkal kiegészítjük: gyógynövény terápiával, táplálkozási- és életmód tanácsadással, mozgás- és masszázsterápiákkal

A páciens reakciói a reflexzóna masszázs hatására

A reakciókat 2 fő csoportja: reflexzóna masszázs közben, kezelések közti időszakokban.

A páciens állapotának kezelés közben való bármely megváltozása – akár kellemes, akár kellemetlen, rövid vagy hosszú időtartamú,- azt bizonyítja, hogy a páciens belső gyógyító erői működésbe léptek és megkezdődött a szervezetre káros anyagok kioldódása és eltávozása.

A masszázs közbeni reakciók jól tudósítanak a páciens pillanatnyi terhelhetőségéről és meghatározzák a masszázs erősségét és ritmusát. Ilyenek pl.: fájdalom, izomgörcs, nyugtalanság, feszültség, izzadás, hidegérzet, végtagok kihűlése. A masszázst mindig a fájdalomküszöböt elérve de azt soha meg nem haladva kell végezni! Sem a túl erős masszázs, sem pedig a “simogatás” nem vezet eredményre.

A kezelések közti reakciók felvilágosítást adnak a masszázs hatásáról a különböző szervek esetében. Ha a masszázs erőssége, ritmusa, sűrűsége a beteg állapotának megfelelő akkor minden hatás kívánatos és elvárt gyógyreakciónak minősül akár kellemes, akár kellemetlen vagy átmenetileg kicsit fájdalmas.

Árak

6.000 -Ft alkalmanként. 30 perc.

Oxigén box KOMPLEX OXIGÉNTERÁPIA-AROMATERÁPIA-NEGATÍV ION TERÁPIA! Lélegezz fel oxigénnel! Szolgáltatásunk által bárki élvezheti a friss oxigénben dús levegő megújító hatását!
A Reiki egy kézrátételes gyógymód és önfejlesztő módszer. Japánból ered, mely az 1980-as évektől kezd igen népszerűvé válni a világon
A moxa hasonlóan hatékony módszer, mint az akupunktúra, csak éppen ritkább alkalmazása miatt kevesen ismerik nálunk. Gyors, hatékony, átmelegítő, energetizáló
Ma már se szeri, se száma a méregtelenítő és fogyasztó kezeléseknek. Ezek közül az egyik legősibb módszer a köpölyözés, ami
Az ókori masszázstechnikákból fejlődött ki az újkorban elterjedt módszerek két nagy csoportja, a klasszikus-, és a reflexzóna masszázs. A mai
A svéd masszázs kézzel végzett, az emberi szervezetet mechanikai ingerek által befolyásoló kezelési technika. Egyes keleti masszázsoktól eltérően közvetlen fiziológiai hatásokra épít, ám a
A Dorn-Breuss Terápia magába foglalja a 'Dorn módszert' és a 'Breuss masszázst', és a fizika és az anatómia alapjaira épül.
Dorn terápia és Breuss masszázs A Dorn terápia egy manuálisan végzett ízületi korrekciós technika, melynek célja a fiziológiás helyzetek visszaállítása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük